Домашен уют

4 фактора, на които да обърнем внимание преди да купим апартамент

Zasemeistvoto
28 май 2023г.
5

Купуването на апартамент е голяма крачка в живота на едно семейство. Този процес неизменно върви ръка за ръка с  безброй въпроси. Готов ли сте финансово да направите една от най-големите покупки в живота си? Конкурентен ли е пазарът на недвижими имоти там, където искате да живеете? Купуването на жилище ще ви направи ли по-щастливи? Много от тези фактори ще определят какъв тип жилище желаете да имате.

И тъй като сме наясно, че това решение не винаги е толкова лесно, колко изглежда, специално за Вас подбрахме 5-те фактори, на които да обърнем внимание преди купуването на апартамент. Те ще Ви помогнат да вземете правилното решение, за да се сдобиете с дома, който отговаря на Вашите индивидуални нужди и потребности.

1 Размер на апартамента

1-6-1.jpg

Трябва да имате обща представа за размера на апартамента, който искате да купите. Това е един от първите въпроси, които ще ви зададе и агентът, който се занимава с покупко-продажба на недвижими имоти. 

Определете минималната и максималната квадратура, както и броя на спалните и баните, от които ще се нуждаете. Размерът на апартамента, който искате да купите, зависи от вашите нужди и лични предпочитания. Ако имате голямо семейство или планирате скоро да създадете такова, вероятно ще трябва да разгледате апартаменти с по-голяма квадратура, както и с повече от една спалня.

От друга страна, ако домакинството ви се състои само от вас или от вас и партньора ви, може да е по-разумно и по-достъпно да разгледате по-малки жилища.

Въпреки че един от основните плюсове на купуването на по-голям апартамент е, че разполагате с достатъчно място за членовете на вашето домакинство, както и за гостите, по-малките жилища също имат своите предимства.  Например не са необходими толкова много средства за обзавеждането им. Освен това те са по-лесни за поддържане, когато говорим за чистота и по-евтини за поддръжка.

2 Брой спални помещения

2-6-1.jpg

Дали спалните в жилището са подходящи за вашите нужди, зависи от това, за какво планирате да ги използвате. Например семействата с малки деца вероятно ще искат спалното им помещение да е в непосредсвена близост до детската стая.

От друга стана, ако планирате да превърнете допълнителна спалня в хоум офис. Може да предпочетете разпределение, при което спалните са по-далеч от шума и суетата на кухнята и всекидневната.

Снимка за внимание
В крайна сметка трябва да изберете това, което най-добре отговаря на вашите нужди.

И тук размерът и броят на спалните са важни фактори. Има обаче и много други фактори, за които трябва да помислите, включително пространството за гардероби, източниците на естествена и изкуствена светлина, гледката от прозорците, общата неприкосновеност на личния живот и дали към основната спалня има прилежаща баня.

Един на пръв поглед дребен детайл, който може да се окаже от голямо значение, е броят и разположението на електрическите контакти. Това е особено важно, ако естествената или вградената светлина в спалнята не е достатъчна, тъй като ще трябва да включите поне една или две лампи.

3 Апартаментът има ли осигурен гараж?

3-6-1.jpg

Ако разполагате с повече от един автомобил или планирате да го използвате и за други цели, освен за паркиране. Може да ви е необходим гараж за няколко автомобила. Отбележете общото количество места за паркиране, с които разполага парцелът и дали има възможност за паркиране на улицата.

4 Наемете подходящия за вас агент по недвижими имоти

4-3-1.jpg

Добрият агент по недвижими имоти ще представлява Вас и вашите най-добри интереси през целия процес закупуване на апартамент, от началото до края. Вашият агент може да ви помогне да намерите домове, които отговарят на вашия бюджет и ще ви помогне в преговорите с продавача.  

Ако не сте сигурни откъде да започнете, попитайте приятелите и семейството си за препоръки. Можете също така да търсите онлайн или в социалните мрежи агенти за недвижими имоти във вашия район. Насрочете телефонни разговори с няколко потенциални агента, за да добиете представа за техния опит и да видите дали се вписват добре в личността ви. Не се страхувайте да задавате въпроси и се уверете, че агентът е запознат с района и разбира вашите бюджетни нужди.


Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!