Домашен уют

6 начина как да сплотим семейството?

Zasemeistvoto

Натоварените училищни и работни графици и общата ежедневна заетост могат драстично да намалят времето, прекарано заедно като семейство и да го разединят. Време е да сплотите семейството си, като направите семейното време приоритет и се подкрепяте взаимно. Ето 6 забавни начина да се сплотите като семейство.

1. Пишете си бележки един на друг|6 начина как да сплотим семейството?

Донесете усмивка на красивите лица на всички в семейството си, като им напомняте колко много ви е грижа за тях.

Пъхнете бележки в раници, куфарчета и чанти.

Оставете малки бележчици на монитора на компютъра, отпред на хладилника или на таблото на автомобила.

1-6-1.jpg

Сладка идея за деца е да напишете „Обичам те!“ върху необелен  банан и го пъхнете в кутията за обяд на детето си. За децата, които са в университет или далеч от дома, изпращайте седмични имейл, само за да покажете, че ви липсват и нямате търпение да се видите.

2. Гответе и печете заедно

Научете децата си как да готвят, като го превърнете в семейно забавно време. Предайте семейните рецепти от миналите поколения и може би дори станете креативни и измислете заедно някои нови семейни рецепти. Започнете бавно и не забравяйте винаги да наблюдавате децата си в кухнята.

2-6-1.jpg

3. Вечеряйте като семейство|6 начина как да сплотим семейството?

С всички натоварени графици е лесно да позволите на лудостта да вземе надмощие. Отделете време колкото е възможно по-често, за да седнете и да вечеряте заедно със семейството си.

3-6-1.jpg

Премахнете сматфоните и изключете телевизора и се слушайте един друг, докато говорите за деня на всички. Направете неделя вечер семейна вечер. Поканете ваше близко семейство или  баби и дядовци, лели, чичовци, братовчеди и други роднини, за да насърчите връзката с тях.

4. Създавайте ритуали и традиции

Ритуалите и традициите не са само за празниците.

Снимка за внимание
Опитайте да интегрирате някои традиции в седмичните или месечните си ежедневни дейности.

Какво ще кажете за вечер, в която играете семейна игра или определена вечер, в която да гледате филм?

4-6.jpg

Традициите и ритуалите създават спомени, които остават за цял живот и сплотяват [семейството](https://vetclinics.bg/epilepsiyata-domashnite-lyubimci/).

5. Подкрепяйте се взаимно|6 начина как да сплотим семейството?

Всички членове на вашето семейство имат специални таланти и интереси. Отделете време да отидете семейно на танцовия рецитал на дъщеря си или футболния мач на сина си.

5-5.jpg

Покажете им, че вие ​​и цялото семейство ги подкрепяте, като посещавате специалните дейности за всеки член на семейството. Членовете на вашето семейство ще оценят подкрепата и любовта, които им давате, и също така ви дава шанс да прекарате качествено време заедно.

6. Всеки има глас, така че слушайте го

Всеки родител учи децата си да имат мнение и да бъдат свободни личности. Така че, когато решавате как вашето семейство да прекарва времето си заедно, позволете на децата си да се включат с мнението си.

Ако вашите деца смятат, че техните мнения и предпочитания се вземат предвид, те ще бъдат по-щастливи и ще осъзнаят, колко сплотено семейство сте в действителност. 

6-5.jpg

Забързаното ежедневие и всекидневните задължения по някое време разединяват семейството ни дори да не го усещаме и разбираме, а когато това се случи в повечето случаи вече е твърде късно нещата да бъдат поправени.

С горните 6 съвета ние ви показахме няколко прости начина и съвета как да сплотите семейството си, ако сте започнали да се отделяте един от друг. 


Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!