Къде да прекараме великденските празници в България?
Свободно време

Къде да прекараме великденските празници в България?

Zasemeistvoto
30 Февруари 2022

С настъпването на пролетта и наближаващите великденски празници все повече хората се чудят къде да отидат и да се разсеят от напрегнатото ежедневие. Независимо дали става въпрос за един уикенд или по-дълго пътешествие, българите често избират родните дестинации. В тази статия на "Zasemeistvoto" ще откриете някои дестинации за Великден. Те биха донесли на Вас и семейството много положителни емоции.

Нашата страна е много красива и има богата култура. Много малко държави могат да се похвалят с такова разнообразие от високи планини, низини, красиви пещери, море, реки и езера. 

Последните години селският туризъм стана особено популярен. Все повече хора се насочват към съхраняване и опазване на нашия бит, култура, традиции и ястия. За българина в последно време е много важно да запознае децата си с начина на живот, който са водили неговите баби и дядовци. За това и често избира да живее на село вместо в големия град.

Независимо дали ще изберете морето или някое от старите малки селища, съветваме ви всеки път да посещавате някое ново местенце за отдих и почивка.

Затова и днес решихме да ви предложим няколко дестинации за Великден в България, където да прекарате великденските празници. Ето ги и тях:

Ковачевица и Лещен - Отлични дестинации за Великден

Тези две китни и тихи селца, които са сгушени в Западните Родопи, носят духа на едно време. Калдаръмените улички, старинните къщи, чистият и свеж чист въздух ще ви върнат наистина назад във времето. Гарантираме, че ще усетите спокойствието, което са изпитвали жителите им.

Красивите гледки, които се разкриват от различни части на селата, ще ви оставят без дъх. А ароматите които се носят от малките и китни ресторантчета, ще увеличат апетита ви до такава степен, че ще искате да опитате от всички местни ястия. Не напразно са едни от предпочитаните от всички села, където можете да прекарате великденските празници.

1-10.jpeg

Котел и Жеравна

Котел и Жеравна се славят със своите възрожденски къщи музеи. Те се намират близо до Сливен и на близко разстояние едно от друго. Така ще можете спокойно да ги обиколите за великденските празници. Къщите, които задължително трябва да посетите в село Жеравна, са къщите на Йордан Йовков и Сава Филаретов. Те се славят със своите изящни дърворезби.

Ако сте почитатели на разходките сред природата и искате да се насладите на красивия Котленски балкан, край Котел се намират пещерите Ледника и Луцифер. Там ще откриете и и много екопътеки. Сигурни сме че тази дестинация ще ви очарова. бързо лесно вкусно

2-10.jpeg

Дестинации за Великден - Рибарица

Село Рибарица е красиво китно място, намиращо се в Тетевенския балкан. Намира се само на 12 км. от град Тетевен. Превръща се в предпочитано място за почивка, благодарение на чистия въздух, хубавата природа и планински климат. Малките спретнати и красиви къщи ще ви очароват и ще искате да се върнете там отново. Около Рибарица има няколко интересни маршрута, които можете да изминете.

Такива са местността Костина, природния резерват „Царичина“, местността Слончето и няколко красиви екопътеки. В селото също така всеки, който обича да кара колело, може да си наеме такова. В планината можете да си направите и пикник. Има различни красиви места за целта. Вижте всички цени на апартаменти и студиа в Каваци на хотел Св. Никола.

3-8-1024x768.jpeg

Чипровци

Едва ли има българин, който не е чувал за Чипровските килими, те ни прославиха по цял свят! Чипровци е китно малко градче, което се намира в Северозападна България, сгушено сред живописната природа на Западна Стара планина. Любима дестинация в България, не само за българи, а и за чужденци. Заобиколено е от всички страни от красиви високи хълмове. Там също времето сякаш е спряло и почивката е гарантирана.

Историческият музей, Чипровският манастир, Катеринината къща, Шарената чешма, останките от католическата катедрала света Марина са само част от местата, които можете да видите, ако решите да прекарате великденските празници в това китно градче.

4-1-1024x576.jpeg

Дестинации за Великден - Крушуна

Село Крушуна се намира близо до Ловеч и е известно най-много с великолепните Крушунски водопади. Това е забележителност, която трябва всеки да посети поне веднъж и да им се полюбува. Там се намират едни от най-красивите водопади в България. Освен тях районът около селото е и много богат на различни природни забележителности като местността "Маарата",

Деветашката пещера, Пещера Стълбицата, както и пропастна пещера Голяма Гарваница. Около село Крушуна се намират едни от най-красивите водопади в България и пещерни комплекси с голямо и ценно биоразнообразие, затова е и страхотна идея за почивка.

5-2-1024x683.jpeg

Дестинации за Великден - Трявна

Трявна се намира в Централна Северна България и едно много приятно място за отдих и почивка. Градчето е известно с множеството си забележителности.

Музеите, Часовниковата кула, Даскаловата къща, малките закътани възрожденски улички и красивият площад са само част от местата, където можете да се разходите, ако посетите Трявна. Това е място, където ще си починете и ще се заредите с много положителна енергия за дълго време напред. Точно затова Трявна е и предпочитана дестинация за прекарване на великденските празници.

6-1-1024x683.jpeg

Независимо дали ще изберете да прекарате великденските празници у дома или сред природата, най-важното е да се радвате на компанията на близките си. Отпуснете се, забравете за грижите и ежедневието, разговаряйте с партньора си и играйте с децата. Тези моменти са най-важни!bebeshoriкартина със скандинавски мъхинтересни факти за елин пелин

Най-подходящи зимни курорти за семейна ваканция
Екопътеки, подходящи за семейни разходки
Хоби за цялото семейство – Мит или реалност?
Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!