Как да изберем онлайн езиково обучение
Образование

Как да изберем онлайн езиково обучение

Zasemeistvoto
29 май 2023г.


На прага на новата година вероятно вече си поставяш цели за следващата. Какво би искал да постигнеш в личен и професионален план за себе си. Може би да придобиеш нови умения или да надградиш знанията си в дадена област.

Опресняването или ученето на чужди езици винаги са добър вариант, тъй като в днешно време те отварят врати към нови хоризонти.

5-5.jpg

И така, как да изберете подходящото за ВАС онлайн езиково обучение? Думите „за вас“ са ключови в този случай.

Идеален курс за всеки не съществува, всички имаме различни приоритети по отношение на езиците, различна мотивация за учене, както и различно количество свободно време.

Ето защо ви препоръчваме да прочетете статията докрай и да разгледате основните фактори, които помагат да улесним процеса по избора на онлайн езиково обучение.

Колко често и с каква продължителност трябва да се провежда един курс?


Като правило, колкото по-често правите нещо, толкова по-добре.

Научавате един език само като прекарвате много време с него. Както се казва, изучаването на език е маратонско бягане, а не бягане до финала.


Онлайн езиковите обучения, които се провеждат веднъж седмично, не са много ефективни. Тези курсове по-специално изискват допълнително самостоятелно учене. Продължителността на занятията е различна, но в повечето случаи те продължават между 45 минути и три часа.

1-6.jpg


Интензивните курсове са самостоятелна категория. Ученето може да отнеме цялата сутрин, но в резултат на това курсът продължава по-кратко.

Тук обаче трябва да напомним на всички, че от гледна точка на дългосрочната памет ученето на каквото и да било е много по-ефективно на няколко малки дози, отколкото на един интензивен седмичен блок.


Каквото и онлайн езиково обучение да изберете, помислете доколко балансиран е контактът ви с езика. С други думи, ако посещавате час и половина два пъти седмично, опитайте се да добавите още три или четири часа през седмицата.

В идеалния случай ежедневното ви време за учене би възлизало на поне един час. Колкото повече време прекарвате с даден език, толкова по-скоро ще започнете да виждате резултати.

Колко души има в една група?


Това е лесно - колкото по-малко хора има, толкова повече пространство ще имате. Но по-малкият брой записани означава и по-висока цена на езиковото обучение.


В група от двадесет души напредъкът ще бъде много бавен, особено ако останалите не учат толкова усърдно, колкото вас, в резултат на което винаги трябва да чакате някой да ви "настигне".

2-6.jpg

Ще се сблъскате с неща като повтаряне на едни и същи граматически упражнения или не преминаване към нов модул, докато "повечето от вас не го разберат".

Да не говорим, че когато най-накрая дойде редът ви, ще имате възможност да говорите едва няколко минути
В по-малките групи от по 5-8 души ще имате възможност да се изявявате по-често.

Кой ще ви преподава онлайн езиковото обучение?


Учителят може да бъде с вашата националност или майчиният му език да бъде този, който сте избрали да научите. Имайте в предвид, че успехът ви в общуването с носител на езика зависи най-вече от нивото ви на владеене на езика.


Ако сте начинаещ, преподавателите, които говорят същия език като вас, ще ви разберат по-добре в началото.

3-6.jpg

Те ще могат да ви дадат изчерпателно обяснение за грешка, която постоянно допускате.

Снимка за внимание
Те ще разберат по-добре трудностите ви с граматиката и произношението, защото най-вероятно и на тях им се е налагало да се справят с тях навремето.


Ако нивото ви е по-високо (например В2, C1, C2) и трябва да усъвършенствате произношението си, да разберете нюансите на думите или да добавите идиоми и разговорни думи към речника си, от по-голяма полза би ви било онлайн езиково курс с обучител, чийто майчин език е този, който сте избрали да подобрите.

Един про съвет от нас:

Можете да подобрите уменията си за слушане и разбиране като слушате подкасти или канали в YouTube.
Важното за един учител е да ви даде достатъчно възможности да говорите, така че наистина трябва да търсите това.

Ако смятате, че не говорите достатъчно, помолете преподавателя да промени стила на преподаване, за да отговори на вашите нужди.

4-6.jpg


Следващото важно нещо е, че добрият преподавател трябва да ви мотивира да учите и след часовете и да е отворен за вашата обратна връзка.

Учителят, който работи добре за вашите приятели, не винаги е най-добрият и за вас. Всички ние имаме различни приоритети и очаквания, различни методи, които работят за нас. Ако не се забавлявате, какъв е смисълът от това?


Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!