Свободно време

Как да изберем правилен подарък за всеки член на семейството 

Zasemeistvoto
09 май 2023г.

Ако не е Коледа, това са рождени дни, а ако не са рождени дни, това е някакъв друг повод или празник. За който трябва да купим подарък за някой член от семейството ни. Подаръците трябва да бъдат полезни и специално подбрани. А ето и няколко идеални идеи как да изберете правилния подарък за всеки член от семейството.

Разучете какво правят или искат да правят в свободното си време

Помислете какво обича да прави всеки член от вашето семейство в свободното си време. Можете ли да закупите продукт, който да им помогне в любимото им хоби? Или можете да предложите нещо, което да им помогне да намерят повече време за това хоби?

1-5-1.jpg

Например, помислете за детето си ако обича да рисува.

Майка ви ако обича да готви или баща ви ако е запален планинар.

Подаръците, които ще бъдат за хобитата им със сигурност ще ги зарадват и ще влязат в употреба. 

Направете списък с техните интереси

Седнете и напишете списък с нещата, от които вашият любим човек се интересува, и не се страхувайте да го направите дълъг. След това измислете подаръци, които вървят с всеки елемент от този списък.

2-5-1.jpg

Например, ако се интересуват от готвене, четене, музика и лъскави аксесоари. Можете да измислите книга от любимия им писател, посуда за кухнята или блестящи бижута.

Помислете за предишни разговори

Етапът на планиране може да означава да се върнете към разговорите с получателя. Има ли нещо, което са споменали, че се нуждаят, или артикул, за който говорят, но все още не са купили за себе си?

3-5-1.jpg

Фактът, че сте си спомнили минал разговор. Помага да направите подаръка малко по-специален, както и да им осигурите нещо, в което можете да сте уверени, че ще им хареса.

Помислете как обичат да се отпускат

Помислете как вашият получател на подарък обича да се отпуска и да прекарва свободното си време. Можете ли да им предоставите възможност да се отпуснат по любимия си начин?

4-5.jpg

Може би обичат масажи, маникюр или филми или предпочитат да се отпуснат с хубава книга.

Снимка за внимание
Да слушат музика, да рисуват, да бягат, се разхождат, или да се насладят на перфектно ястие със сладолед?

Подарете им подарък, който им дава повече време или ресурси да се отпуснат по любимия си начин, за да си починат от живота.

Помислете за любимите закуски или лакомства на вашия получател

Можете ли да го направите или да го купите за тях? Прясно изпечените и домашно приготвени лакомства винаги са много добър избор за подарък. Ако искате да сте още по-изискани, можете да им изпратите специален десерт от магазин за десерти от висок клас.

5-4.jpg

Ако имате малко по-голям бюджет. Намерете абонаментна кутия, която съдържа любимата им храни, и че ще я получават в продължение на няколко месеца.

Има ли нещо, за което вашият член на семейството иска да научат повече?

За какво вашият получател на подарък иска да знае повече? Искат ли книги, онлайн уебинари или класове на тема, която обичат? Masterclass предлага разнообразие от класове по всякакви теми. Можете да платите за абонамент или само за един клас.

6-4.jpg

Съобразете се и със възрастта

Когато избирате подарък за член от семейството, съобразете се и с възрастта. Ако подаръкът е да дете, изберете нещо което ще е подходящо точно за неговата възраст, а не нещо, което за е за по-малки или за по-големи деца. Същото важи и и за майка ви или баща ви. 

7-2.jpg

След като обмислите всички тези стъпки, ще можете да идентифицирате вида на подаръка и стила на подаряване, който е най-подходящ за всеки получател.

Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!