Как да се подготвим за преместването в ново жилище?
Домашен уют

Как да се подготвим за преместването в ново жилище?

Zasemeistvoto
11 май 2023г.

Преместването в ново жилище, както казват много хора, може да бъде стресиращо. Ето защо правилната подготовка за преместване е задължителна.

Има различни начини за подготовка. Когато се премествате в нов дом, ще трябва да знаете, че има много стъпки, които трябва да се предприемат преди датата на преместване. От решаващо значение е да подготвите вещите си, новия си дом, графика на преместване, финансите и семейството си.

Ето най-добрите начини да се подготвите преди преместванe:

Подгответе своя контролен списък

Първото нещо, което трябва да направите, е да създадете свой собствен контролен списък. Този контролен списък трябва да включва какво трябва да опаковате, колко коли и колко багаж имате. Освен това трябва да включите в списъка си най-добрата хамалска компания, която да ви помогне.

1-3-1.jpg

Важно е да проверите списъка си, за да видите кои стаи са по-малки от останалите и дали старите ви мебели могат да се поберат в тях. В някои случаи това може да бъде по-трудно от очакваното. 

Проверете мястото

След като имате своя списък за преместване, трябва да започнете да правите някои проучвания, за да видите дали имате достатъчно място в новата си къщата.  

Ако се премествате в по-малък дом това ще ви създаде определен дискомфорт, защото трябва да се разделите с много от вещите си, но ако се местите в по-голям дом, това е още по-добре за вас
2-3-1.jpg

Съвети за опаковане

Когато се подготвяте за преместване, има някои неща, които можете да направите, за да направите преместването по-лесно. Ако следвате тези съвети за опаковане, ще можете да организирате вещите:

 • Опаковайте всички вещи, които притежавате. Знаем, че няма да искате да оставите нещо важно в стария си дом. 
 • Ако знаете как да сортирате елементите си по важност, ще можете да ги организирате с най-малко усилия.
 • Интелигентна идея е да снимате и мебелите в дома си. Искате да можете да идентифицирате какви предмети имате и какви предмети искате да имате в новата къща. По този начин можете да разберете какво точно трябва да направите, когато стягате багаж за преместване.
 •    Направете пълен списък с всички артикули, които ще опаковате. 
 •    Докато стягате багажа, също е важно да сте на непълно работно време. 
 •    Етикетирайте кутиите и съдържанието на кутията. Кутиите са може би най-важните неща, за които трябва да мислите, когато опаковате. Това е така, защото няма две еднакви кутии.
 • 3-3-1.jpg

    -    Ако имате малки предмети, които искате да запазите, важно е също да маркирате съдържанието на кутиите. 

  Проверете бюджета си

  4-3-1.jpg

  Уверете се, че не харчите твърде много пари за преместване. По този начин е важно да планирате колко струва преместването в нова къща. Въпреки че преместването в нова къща може да бъде доста скъпо, има начини да спестите пари.

  Свържете се с фирма за преместване

  Можете да се обадите на фирмите, с които сте се свързали. Те ще ви помогнат да организирате преместването, така че да имате някой на място, който да ви помогне. 

  5-2-1.jpg

  Подгответе децата си рано за преместването

  От една страна, трябва да знаете как да подготвите децата за преместването, така че да могат да направят прехода плавно и без проблеми. Децата са склонни да се вълнуват много, те очакват всичко с нетърпение.

  Уверете, че новото училище е достатъчно близо, за да стигнете до и оттам, без да се налага да използвате обществен транспорт.

  Снимка за внимание
  Помислете да включите децата в планирането на преместването.

  Получаването на тяхната помощ може да направи процеса по-гладко и те могат да помогнат с опаковането и товаренето в камиона.

  6-2-1.jpg

  Преместването може да бъде много забавно, ако знаете какво да очаквате. Ако не сте подготвени, следващият ви ход ще бъде катастрофа. Уверете се, че сте подготвени за всякакви неочаквани проблеми, като се премествата.

  Ако следвате съветите за опаковане, изброени тук, ще можете да откриете, че опаковането ви ще бъде много по-малко стресиращо, и че ще можете да изнесете нещата си от къщата си лесно и бързо. 

  Споделяне

  Коментари

  Последвай ни

  Instagram лого

  zasemeistvoto

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

  Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!