Картина от скандинавски мъх
Домашен уют

Картина от скандинавски мъх

Zasemeistvoto
7 Март 2022

Стените и картините от скандинавски мъх са здравословен избор. Те помагат за пречистване на въздуха, намаляване на шума и добавяне на естествен елемент от дизайна към пространството, без да добавят безпорядък. Виждали ли сте до момента подобна стена или картина?

В днешната статия ще ви разкажем малко повече как картините от скандинавски мъх се превърнаха в съвременно и устойчиво решение на модерната архитектура и вътрешен дизайн.

3-2.jpg

Картина от скандинавски мъх. Що е то?

Биофилен е дума, за която най-вероятно сте започнали да чувате много повече и тя ще има все по-голямо влияние върху вашия свят с интериорен дизайн и архитектура. Много е просто. Имаме интуитивно и дълбоко вкоренено влечение към природата и биологична нужда от контакт с природния свят.

Думата „биофилия“ буквално означава любов към живота или живите същества. (Произлиза от гръцки и е обратното на фобия. Фобия = страх от, докато филия = любов от.)

Едуард О Уилсън, американски биолог, направи концепцията популярна през 1984 г. с книгата си „Биофилия“. Печели наградата „Пулицър“ през 1978 г. за „За човешката природа“. През 21-ви век той го дефинира като „стремеж за свързване с други форми на живот“. През последното десетилетие биофилията бива призната от научните и дизайнерските общности. Има проучвания, които показват убедителни доказателства за положителните ползи от взаимодействието с природата.

Новаторите в растителната индустрия откриха, че могат да създават малогабаритни произведения на изкуството, които абстрахират естествения дизайн, които могат да бъдат проектирани и направени по поръчка, за да допълнят всички стилове на вашия интериор. Те започнаха да включват мъх заедно с красиви и устойчиви ръчно събрани парчета плавно дърво и други естествени елементи в персонализирани вертикални парчета мъх.

Хубавото е, че тези стени и картини от скандинавски мъх нямат нужда от много грижи. И още нещо много важно! Изследванията показват, че наличието на стена или картина от скандинавски мъх в дадено помещение имат и редица ползи за здравето ни. Ето какви са те:

  • Подобрява производителността;
  • Намалява нивата на стрес;
  • Подобрява разбирането на учебния процес и процеса на запаметяване;
  • Увеличава степента на възстановяване от заболяване.

main-1024x683.jpg

Стените и картините от скандинавски мъх – съвременна тенденция в интериора на жилищата

Картините от скандинавски мъх заедно с живите зелени стени са най-новата тенденция за жива зеленина в интериорния дизайн за естетика.  Стените от жив мъх не само ще направят пространството ви да изглежда по-добре, но също така добавя привлекателност към аромата на вътрешния въздух и прави качеството на въздуха в районите много по-здравословно!

Живите растения, дървета и мъхове използват въглеродния диоксид, който спомага за циркулацията на въздуха в цялата зона. Те помагат за отстраняването на вредните ЛОС (летливи органични съединения) от околния въздух, като същевременно отделят свеж, чист кислород.

Ако контролирането на звука на закрито е проблем, опитайте стена от мъх! Разсейването от шума е едно от най-честите оплаквания от служители на работното място с отворени оформления. Стените от еленски мъх са тествани и е установено, че имат висок рейтинг за шумопропускливост.

Надяваме се, че успяхме да ви дадем представа за фона, естетиката и ползите за здравето от стените и картините от скандинавски мъх. Сега, когато разбирате теорията за биофилията, съчетаваща човешкия живот с природата и заобикалящата ви среда, и как тя е включена в интериорния дизайн, ще разберете защо това е нарастваща тенденция в нашето общество за здраве и красота.

Надяваме се, че тази информация ще ви заинтригува да изследвате заобикалящата ви среда и ще намерите място и във вашия дом, където да поставите зелена или цветна стена от скандинавски мъх. Или можете да започнете с малка картина от скандинавски мъх, окачена на стената или с украшение, предназначено за украса за масата, в което си партнират суколентни растения, борови клонки и скандинавски мъх.интересни факти за елин пелинMossaika.com.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!