Kрасиви места в България през зимата
Свободно време

Kрасиви места в България през зимата

Zasemeistvoto

30.jpg

Зимата носи със себе си студеното време, но също така създава и красиви места в България през зимата. Съществуват изключително красиви места през зимата и си струва те да бъдат посетени. Тук ще ви представим нашите предложения за топ 10 от най-красивите места в България през зимата, които да посетите и на които да се насладите. Тези великолепни кътчета със сигурност ще ви оставят без думи.

Сапарева баня

Първото от нашите предложения е град Сапарева баня. Градът се намира в област Кюстендил. Известен е с горещата си минерална вода което го прави много привлекателен за туристите особено през зимата. Много голяма част от хотелските комплекси тук разполагат с минерални външни и вътрешни басейни, което е предпоставка за една много релаксираща и уютна почивка.Пейзажът е изключително красив през зимния сезон и неслучайно доста посещаван от туристи. Интересен и впечатляващ факт е, че в Сапарева баня се намира единствения гейзер на континентална Европа. През студените дни около гейзера се носи пара която придава много загадъчност и красота на цялата обстановка.

31.jpg

Kрасиви места в България през зимата - Пампорово

Пампоровоне бива да е изненада. Курорта е добре известен с красотата си и прекрасните условия за зимни спортове като например ски.

През зимата курорта е много силно посещаван от туристи поради страхотните условия за почивка и за практикуване на зимни спортове.

Близо до това красиво място се намират град Чепеларе, Чудните мостове и Смолянските езера които също заслужават посещение.

32.jpg

Цигов чарк

Време е да преминем и към третото красиви места в България през зимата което си заслужава да бъде посетено. Тук става дума за Цигов чарк, който може би не е сред най-известните места, но пък за сметка на това е много впечатляващ със своят пейзаж. Курорта се намира близо до Батак и на 19 километра от Велинград. Цигов чарк предлага условия за забавления, ски и много семеен уют, което е предпоставка за релакс и запомняща се почивка.

33.jpg

Kрасиви места в България през зимата - Узана

Преминаваме към четвъртото ни предложение което е местността Узана. Позната още като географският център на България, тя се намира на територията на община Габрово. Узана е много красив и популярен зимен курорт, който се радва на висока посещаемост през всеки зимен сезон. Това красиво място предлага отлични условия за ски, като местността има цели осем писти. Също така Узана привлича туристите със спокойствоето сред природата и чистия планински въздух. Това прави този прекрасен курорт отличен избор за посещение през зимата.

34.jpg

Велинград

Под номет пет красиво място през зимата напълно заслужено можем да поставим Велинград. Града се намира в Западните Родопи, на 135 километра от София. Известен е със минералните си лечебни извори и красивата си природа, което го прави много изкушаваща и задължителна дестинация за посещение през зимата. В курорта се намират множество почивни комплекси, както и вътрешни минерални басейни. Велинград е прекрасен избор за почивка и наслада на красивата природа за всеки и горещо препоръчваме да посетите това красиво място през зимата.

35.jpg

Велико Търново

Шестото красиво предложение което имаме за вас е Велико Търново. Старопрестолният град е много красив по всяко време на годината, но когато зимата дойде и снега покрие целия град той придобива още по загадъчен и магичен вид. Тук разбира се, най-голямата атракция е крепостта „Царевец“ която особено през зимата е изключително красива. Живописното село Арбанаси както и река Янтра, която преминава през града са отличен избор за зимна разходка.

36.jpg

Kрасиви места в България през зимата - Боровец

На седмо място поставяме курорта Боровец, който през зимата е неописуемо красиво и задължително за посещение място. Боровец се намира близо до Самоков и е много предпочитан от туристите именно заради красивата си природа и отличните условия за зимни спортове и почивка. Много препоръчван от родни и чуждестранни туристи Боровец е несъмнено отличен избор за изживяване на красива зимна приказка.

37.jpg

Банско

Разбира се, няма как да пропуснем може би най-известния зимен курорт у нас а именно – Банско. Курорта се намира близо до Благоевград и предразполага за преживяването на едно истинско зимно приключение. Банско предлага прекрасни условия за ски, има множество ресторанти и спа центрове, както и възможности за нощен живот. Накратко казано, тук има за всеки по нещо така че красиво място каквото е Банско е добре да бъде във вашият списък за зимата.

38.jpg

Витоша

На девето място имаме предложение за планинарите, които обичат да се наслаждават на природата като се потопят в нея. Тук става дума за Витоша, която е една от най-красивите и приказни планини в България. Гледката която се открива пред вас щом достигнете Черни Връх е неописуемо красива и си струва да се изпита именно през зимата, когато снежната покривка създава тази красива картина.

39.jpg

Kрасиви места в България през зимата - Широка лъка

Като последно предложение имаме за вас село Широка лъка.

Снимка за внимание
Разположено в област Смолян, това китно селце е много красиво и подходящо за релакс и почивка през зимния сезон.

Широка лъка е известна със забележителната си архитектура и красивите родопски къщи които именно през зимата са още по-красиви.  Това е мястото на което можете да се докоснете до автентичния начин на живот на хората от региона.

40.jpg

Ето, че ви представихме нашите топ 10 красиви места в България през зимата. Никак не е лесно да се подберат тъй като родината ни изобилства от красиви и прекрасни кътчета през зимата, но ние ви препоръчваме да посетите някое от изброените тук!

Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!