Детски книжки - любимите четива на малчуганите
Свободно време

Детски книжки | Любимите четива на малчуганите

Zasemeistvoto
19 Януари 2022

Независимо дали се четат на глас от вас, или са определени за четене в клас - тези детски книжки имат способността да завладяват въображението, може би повече от всеки друг жанр.

Не съществува дете, което не обича да чете. Достатъчно е да му дадете подходящата книга, за да разпалите навиците му за четене. В настоящата публикация на "Zasemeistvoto.com" представяме девет от тези книги. Те са вълнували поколения деца и всеки малчуган трябва да ги прочете.

„Малкият принц“ от Антоан дьо Сент-Екзюпери

"Малкият принц" на Антоан дьо Сент-Екзюпери е загадъчна книжка както за деца, така и за възрастни. Малкият принц напуска своята малка планета, на която се намира любимата му роза. Той пътува до няколко други планети, за да стигне накрая до Земята. Мрачни, любезни и любопитни пътувания, и забележки на принца създават една трогателна и запомняща се история.

„Мечо Пух“ от А. А. Милн

Това глупаво старо мече няма нужда от представяне - Мечо Пух е завладял сърцата на много поколения и продължава да бъде обичан.

Приключенията на Мечо Пух в Стогодишната гора са забавни, сладки и провокиращи размисъл. При цялата си глуповатост Пух дава на малките деца майсторски клас по приятелство със своята лоялност, доброта и оптимизъм.

Любимите детски книжки - „Питър Пан“ от Дж. М. Бари

Ако в тъмнината на лондонска нощ сте зърнали малките фигурки на деца, които се носят във въздуха над безбройните комини и през звездната нощ, вероятно сте станали свидетели на Питър Пан, Уенди и двамата ѝ братя на път към Невърленд.

Ако не, все още можете да се присъедините към тези невинни и свободолюбиви деца в техните чудесни приключения с русалки, пирати и феи в романа „Питър Пан“- вечната класика за детските пакости и невинност.

15.jpg

Любимите детски книжки - „Мери Попинз“ от П. Л. Травърс

Поредицата "Мери Попинз" на П. Л. Травърс е друга известна класика, чието действие се развива в Лондон. В книгите се разказва за бавачката със същото име, която притежава магически сили.

Донесена от източния вятър на улица „Чери Три Лейн“ № 17, Мери Попинз зарадва петте деца на семейство Банкс с няколко посещения. Всички те са разказани в поредицата, вдъхновила в последствие и прочутите музикални и филмови адаптации.

Любимите детски книжки - „Приключенията на Алиса в страната на чудесата“ от Луис Карол

Любимата книжка на всяко момиче е утвърдена класика, която забавлява малките читатели със своите безсмислени особености още от 1865 г. Потопете се в този чуден роман и последвайте стъпките на Алиса в заешката дупка и в свят на чудеса, усмихнати котки и „луди“ чаени партита.

Любимите детски книжки - „Тайната градина“ от Франсис Ходжсън Бърнет

Вече повече от сто години историята на сирачето Мери Ленъкс и нейният нов живот с чичо ѝ в мрачното имение в Йоркшир очарова малките читатели. Атмосферна и загадъчна, „Тайната градина“ на Франсис Ходжсън Бърнет е красив и магичен роман за откриването на човешка връзка там, където най-малко я очакваш.

16.jpg

„Матилда“ от Роалд Дал

На всички ни се е случвало да се взираме силно в неодушевени предмети в опит да ги накараме да се движат. Това направи и Матилда.

Шампион на ботаниците, Матилда е страстен читател и математик, който за съжаление учи в кошмарно начално училище. Книгата на Роалд Дал е забавно и дълбоко удовлетворяващо четиво. Ти отказва да третира децата като деца, в резултат на което предоставя перспектива, която милиони читатели оценяват.bebeshori

„Пипи Дългото чорапче“ от Астрид Линдгрен

Пипи е любима героиня на милиони деца по света. Никой възрастен не е извън полезрението на тази шведска червенокоска. Пипи може и да притежава свръхчовешка сила, но нейната смела и напълно безпардонна позиция я прави изключителна!

Любимата книга на Астрид Линдгрен „Пипи Дългото чорапче“ е придобила култов статус и е преведена на повече от четиридесет езика. Това е просто една от онези книги, които всеки трябва да прочете.

Любимите детски книжки - „Хрониките на Нарния“ от К. С. Луис

Неизчерпаемата поредица „Хрониките на Нарния“ на К. С. Луис разказва за редица герои, които по магически начин се пренасят във фантастичното царство Нарния.

Там те се сблъскват със странните същества, които живеят и са призовани към приключения от лъва Аслан. Тези майсторски разказани истории пресъздават чудото на бягството в нови светове и навлизането в приказни истории.картина със скандинавски мъхинтересни факти за елин пелин

състезателна математика за първолаци

17.jpg
Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!