Образование

 Най-перспективните чужди езици, на които да запишем детето си

Zasemeistvoto
5 Юни 2023

Глобализацията разшири възможностите за кариера, а изучаването на чужд език може да бъде само черешка на тортата с голямо заплащане след като децата завършват образованието си.

Ето защо събрахме за вас кратка информация за най-перспективните чужди езици, които се търсят в цял свят, и как тяхното изучаване може да помогнат на вашето дете.

Английски език


Английският език е първи в нашия списък от най-перспективните чужди езици, на които да запишете детето. Той вече е включен в задължителната програма и децата започват да го изучават още в първи клас в държавните и частни училища в България.

1-8.jpg

В глобален мащаб английският език се говори от над 500 милиона души. Ето защо, ако вашето дете има желание след като завърши висшето си образование да учи в англоезична държава, добре е да го запишете в школа или на частни уроци.

Колко по-рано, толкова по-добре, за да има време да се подготви блестящо за сертификат по английски с международно признание.


Освен английския в световен мащаб се говорят около 6500 езика. Ето кои други се нареждат сред най-перспективните, на които да запишете детето си.

Руски език


Руският език се говори от над 300 милиона души по целия свят и е най-големият роден език в Европа. Освен това владеенето на руски език подобрява перспективите за заетост. От началото на новото хилядолетие Русия се (пре)позиционира като основна световна икономическа сила.

2-8.jpg


Появата на нова руска средна класа накара много руснаци да пътуват в чужбина, което се отрази на туристическата индустрия.

Ако вашето дете, когато завърши, реши да работи на туризма например, владеенето на руски език определено е език, който е добре да присъства в автобиографията му.


Русия е член на Г-20, Европейския съвет, Организацията на обединените нации, ЮНЕСКО и Световната търговска организация.

Всички тези факти доказват, че сега и в бъдеще руският език е един от най-перспективните езици, които вашето дете може да научи.

Немски език


Немският език е третият най-перспективен чужд език, на който бихте могли да запишете детето си. Той в света и вторият най-популярен в Европа и Япония след английския.

3-8.jpg

Немските компании осигуряват 700 000 работни места в САЩ и за тези, които се стремят към работа в САЩ, изучаването на немски език може да ви даде чудесни възможности за реализиация.

Мандарин (стандартен китайски език)


Днес близо 800 милиона души на планетата говорят китайски мандарин, което прави този език най-разпространения в света. Това не би трябвало да е изненадващо, като се има предвид, че китайският език се отличава с високо ниво на вътрешно разнообразие.

4-7.jpg

Като се има предвид икономическия растеж, който Китай преживява в момента, мандаринът придобива особена популярност и в света на бизнеса.

Изучаването на мандарин обаче е предизвикателство, което изисква много време и усилия. Поради това колкото по-рано детето ви се запознае с него, толкова по-добре.

Испански език


Веднага след китайския език, испанският е езикът, чиито носители са най-много хора в света - до 400 милиона. С изучаването на испански език можете да общувате в повечето латиноамерикански страни, както и в африканския регион Екваториална Гвинея.

5-6.jpg

Въпреки че е широко разпространен, испанският език не се използва толкова широко в света на бизнеса, колкото например китайският мандарин, ученето му е също толкова трудно или лесно, колкото и изучаването на френски език.

Основното предимство на владеенето на един латински език е, че е много по-лесно да се изучава втори поради множеството сходства. Португалският, испанският, френският и италианският език са основните латински езици, на които можете да учите и запишете детето си.

Френски език


Повече от 220 милиона души на пет континента говорят френски. Изучаването на този език може да даде възможност на детето ви да учи в реномирани френски университети и бизнес училища, класирани високо в Европа.

6-2.jpg

Освен това студентите с добри познания по френски език имат право на стипендии от френското правителство, за да се запишат на следдипломни курсове.

Изучаването на френски език може да бъде много полезно и при намиране на работа в хотелиерството, модата, визуалните изкуства и театъра навсякъде по света, тъй като френският е най-разпространеният език в тези сектори.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!