Свободно време

Най-подходящи зимни курорти за семейна ваканция

Zasemeistvoto
12 май 2023г.

Зимните ни курорти са едни от най-популярните в Европа. Те са подходящи да семейства с деца, които искат да карат ски или да си починат на едни от най известните зимни спа хотели. В тази статия сме подбрали най-подходящите български спа курорти за вас и вашето семейство, за да си изкарате една пълноценна и зареждаща почивка. 

Банско

Банско разполага със 75 км ски писти подходящи за скиори/бордисти.

Предлагат се още 6-местен седалков лифт, шест 4-местни седалкови лифта, един 3-местен седалков лифт, 6 ски лифта и 10 детски ски лифта.

В Банско са едни от най-изисканите и скъпи спа хотели с топла вода и огромен избор от спа процедури. 

1-1-1.jpg

Пампорово

Пампорово е добре оборудвано за зимни спортове и затова привлича семейства през зимните месеци. Въпреки това невероятните природни гледки привличат хората там и през лятото. Почти всички ски писти в курорта започват от връх Снежанка, на височина между 1400 и 1926 м.

Туристическият сезон започва през декември и може да продължи до края на април. Снежанка е един от 100-те национални туристически обекта на Българския туристически съюз. 

2-1-1.jpg

Боровец

Този курорт предлага индивидуални и групови тренировки по ски и сноуборд със световноизвестни учители. През топлите месеци специално проектиран велопарк предлага на запалените колоездачи над 20 км маркирани велосипедни маршрути с различна трудност.

По отношение на настаняването Боровец има какво да предложи – от луксозни 5-звездни спа хотели до малки планински хижи и вили в гората, оборудвани със сауна.

3-1-1.jpg

Добринище

Добринище се намира на стратегическо място в Пирин планина и често е отправна точка на пешеходни и туристически маршрути. Източно от поляните има голям плувен комплекс с басейни с топла минерална вода, детски басейни и спортно оборудване.

4-1-1.jpg

На 11 км от Добринище се намира хижа Гоце Делчев, откъдето можете да хванете седалковия лифт до хижа Безбог. Между двете хижи има ски писта. Туристическите маршрути водят до връх Безбог. 

Витоша

Природен парк Витоша е първото подобно заведение на Балканския полуостров и е създадено през 1934 г. Във Витоша можете да се насладите на 14 ски писти с различни нива на трудност, плюс писта за ски бягане с дължина 3 км. Всички трасета са с изложение на север и изток и са разположени и на надморска височина между 1510 и 2290 метра.

5-1-1.jpg

Във Витоша има 2 ски центъра – Алеко и Конярника – Ветровала. Ски център Алеко се намира на 1800 м надморска височина, точно под Черни връх и в близост до хижа Алеко. Скиорът може да се наслади на различни удобства като - кабинков лифт, 4 седалкови лифта, 5 стационарни ски лифта, 2 детски ски лифта и др.

На писта Лалето-1 е възможно дори нощно каране – от 18.30 до 22 часа всеки ден. Тъй като е толкова близо до града, Витоша е лесно достъпна и можете да завършите работния си ден и след половин час да карате ски. 

Чепеларе

В близост до Чепеларе ще откриете ски зона Мечи чал, която е най-дългата и една от най-добрите алпийски ски писти в България.

Снимка за внимание
Курортът предлага 7 маркирани ски писти и 5 ски пътя.
Ски център Чепеларе е оборудван с машини за сняг и модерен 4-местен седалков лифт. В курорта може да отседнете в някой хотел или в една от многото къщи за гости. 

6-1-1.jpg

Зимните ни курорти са може би едни от най-подходящите за семейна почивка и ваканция. Те са толкова красиви, че независимо от възрастта, децата ви ще искат да се върнат отново и отново. В статията ви представихме най-често посещаваните зимни курорти, от които може да изберете кои да посетите през този сезон. 

Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!