Образователни настолни игри за цялото семейство
Свободно време

Образователни настолни игри за цялото семейство

Zasemeistvoto
24 Февруари 2022

Как прекарвате вечерите у дома със семейството си? Намирането на занимание, което да се хареса на всички вкъщи, може да се окаже много по-трудна задача, отколкото си мислите. Но една наистина забавна настолна игра може да донесе часове наред забавление за всички възрасти (и може би дори да сближи семейството ви). Независимо на каква възраст са вашите деца, добрите и образователни настолни игри може да ги забавляват с часове. 

Освен това настолните игри са не само забавни, а и образователни - подобряват паметта на децата, развиват тяхната креативност, логическо и стратегическо мислене, повишават концентрацията им, а също и поддържат мозъчната им активност. Все куп полезни умения, които ще ви помогнат да имате умни и креативни деца.

Днес ние от "Zasemeistvoto" ще ви предложим 8 образователни настолни игри, с които да се забавлявате цялото семейство заедно. Ето ги и тях!

1. Дръж се, Земьо!

Дръж се, Земьо! е настолна семейна стратегическа и образователна игра. В нея участниците се превръщат в различни български герои, които тръгват на приключение из България, за да намерят изгубени приказки. Изправени пред страшилищата, които ги дебнат отвсякъде, те се опитват да спасят света от мрачните сили и да обединят народа, който е разединен. 

1-8.jpeg

2. Скрабъл

Интересната и образователна игра Скрабъл е вече и на български език. С нея, освен че ще се забавлявате цялото семейство, ще помогнете и на своето дете да подобри и усъвършенства своя правопис и речник. Правилата са същите, каквито са и в класическата версия на английски език – добавяте букви и съставяте най-дългите думи, за да спечелите. 

2-8-1024x853.jpeg

3. „Велика България“

"Велика България“ е още една от известните образователни настолни игри. Нейната основна цел е всеки участник да запомни бързо и лесно 30 велики български личности и събития от нашата история. Периодът, от който тези личности и събития са взети, е от основаването на българската държава до Освобождението ѝ от османско иго. Вътре в кутията има 30 карти с рисунки, снимки и данни. Благодарение на тях се изгражда картинна визия, а кратките исторически данни дават основна представа за личностите и събитията от този период. За игрално поле е използвана историческата карта на българските земи от времето на Второто българско царство, границите на което се опират до три морета.bebeshori

3-6-1024x481.jpeg

4. „Българските думи“ - Образователни настолни игри

„Българските думи“ е образователна игра със състезателен характер. Може да се играе от няколко различни поколения и така всички вкъщи да обменят голямо количество думи. Благодарение на играта децата ви ще се научат да образуват сами думи и да съставят дълги и кратки изречения с голямо желание. „Българските думи“ е игра, с която ще запознаете вашето дете с магията на българския език!семеен хотел на Каваци

4.jpeg

5. „Моята България“- Образователни настолни игри

Искате ли детето ви да заобича своята родина? "Моята България" е образователна настолна игра, която ще накара вашето дете да погледне с други очи на нашата страна и ще иска да я обиколи цялата. В играта са включени 50 природни и културни кътчета от България. Благодарение на тях детето ви ще се пренесе на тези невероятни забележителности на нашата страна. За игрално поле е използвана географска карта на България.

5-1024x606.jpeg

6. Образователен комплект Headu Montessori - Съчиняване на истории

Образователният комплект Headu Montessori е направен за малките деца, които тепърва се учат да съчиняват и разказват вълнуващи истории. Благодарение на играта, малчуганите ще развият своите речеви способности и въображение от ранна детска възраст. Headu Montessori - Съчиняване на истории е подходяща за деца от 3 годишна възраст.

През годините Методът Монтесори се е доказал като един от най-успешните, що се отнася до подрастващите. Какво представлява той и как помага за развитието на Вашето дете, може да прочетете от нашата статия по темата. бързо лесно вкусно рецепти

6.jpeg

7. Образователни настолни игри - BBC Earth - Animals

BBC Earth - Animals е образователна настолна игра на английски език, с която твоето дете ще научи забавни и интересни факти за нашата планетата, животните и дивата природа. Ще можете заедно да гледате красиви видеоклипове и любопитни въпроси на специално разработен за играта уебсайт. С негова помощ можете да играете както на лаптоп, така и на таблет, смартфон или SMART телевизор. 

Ако сте на място без интернет връзка, можете да използвате и специалните фотокарти, които са включени към играта. Целта на всички участници е да отговарят на въпроси, да събират различни карти с животни и да поведат в последния кръг с любопитните факти. 

7-1024x853.jpeg

8. Образователни настолни игри - Thinkle Stars - Мисловна Галактика

Thinkle Stars - Мисловна Галактика е забавна и образователна настолна игра. В нея всеки  участник управлява космически кораб и трябва да го приземи възможно най-бързо на Земята, като отговаря на различни въпроси. Въпросите са с 2 степени на трудност – за деца над 10 години и за деца между 8 и 10 години и от 5 различни области, които представляват интерес за децата. Участникът, който успее първи да достигне земята с кораба си, печели играта.картина със скандинавски мъхскандинавски мъх отглеждане

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!