преди да купим апартамент
Домашен уют

Покупка на апартамент - 4 важни фактора

Zasemeistvoto
28 май 2023г.

Купуването на апартамент е голяма крачка за семейството. Този процес неизменно върви ръка за ръка с  безброй въпроси. Готов ли сте финансово да направите една от най-големите покупки в живота си? Конкурентен ли е пазарът на недвижими имоти там, където искате да живеете?

Купуването на жилище ще ви направи ли по-щастливи? Много от тези фактори ще определят какъв тип жилище желаете да имате. Ако пък вече сте закупили вашия мечтан апартамент вече си задавате въпроса, Как да го обзаведем?, но няма страшно имаме статия и за това: Как цялостния интериорен дизайн на апартамент е отражение на вашата личност?

И тъй като сме наясно, че това решение не винаги е толкова лесно, колко изглежда, специално за Вас подбрахме 5-те фактори, на които да обърнем внимание преди купуването на апартамент. Те ще Ви помогнат да вземете правилното решение, за да се сдобиете с дома, който отговаря на Вашите индивидуални нужди и потребности.

1 Размер на апартамента

1-6-1.jpg

Трябва да имате обща представа за размера на апартамента, който искате да купите. Това е един от първите въпроси, които ще ви зададе и агентът, който се занимава с покупко-продажба на недвижими имоти. 

Определете минималната и максималната квадратура, както и броя на спалните и баните, от които ще се нуждаете. Размерът на апартамента, който искате да купите, зависи от вашите нужди и лични предпочитания. Ако имате голямо семейство или планирате скоро да създадете такова, вероятно ще трябва да разгледате апартаменти с по-голяма квадратура, както и с повече от една спалня.

От друга страна, ако домакинството ви се състои само от вас или от вас и партньора ви, може да е по-разумно и по-достъпно да разгледате по-малки жилища.

Въпреки че един от основните плюсове на купуването на по-голям апартамент е, че разполагате с достатъчно място за членовете на вашето домакинство, както и за гостите, по-малките жилища също имат своите предимства.  Например не са необходими толкова много средства за обзавеждането им. Освен това те са по-лесни за поддържане, когато говорим за чистота и по-евтини за поддръжка.

2 Брой спални помещения

2-6-1.jpg

Дали спалните в жилището са подходящи за вашите нужди, зависи от това, за какво планирате да ги използвате. Например семействата с малки деца вероятно ще искат спалното им помещение да е в непосредсвена близост до детската стая.

От друга стана, ако планирате да превърнете допълнителна спалня в хоум офис. Може да предпочетете разпределение, при което спалните са по-далеч от шума и суетата на кухнята и всекидневната.

Снимка за внимание
В крайна сметка трябва да изберете това, което най-добре отговаря на вашите нужди.

И тук размерът и броят на спалните са важни фактори. Има обаче и много други фактори, за които трябва да помислите, включително пространството за гардероби, източниците на естествена и изкуствена светлина, гледката от прозорците, общата неприкосновеност на личния живот и дали към основната спалня има прилежаща баня.

Един на пръв поглед дребен детайл, който може да се окаже от голямо значение, е броят и разположението на електрическите контакти. Това е особено важно, ако естествената или вградената светлина в спалнята не е достатъчна, тъй като ще трябва да включите поне една или две лампи.

3 Апартаментът има ли осигурен гараж?

3-6-1.jpg

Ако разполагате с повече от един автомобил или планирате да го използвате и за други цели, освен за паркиране. Може да ви е необходим гараж за няколко автомобила. Отбележете общото количество места за паркиране, с които разполага парцелът и дали има възможност за паркиране на улицата.

4 Наемете подходящия за вас агент по недвижими имоти

4-3-1.jpg

Добрият агент по недвижими имоти ще представлява Вас и вашите най-добри интереси през целия процес закупуване на апартамент, от началото до края. Вашият агент може да ви помогне да намерите домове, които отговарят на вашия бюджет и ще ви помогне в преговорите с продавача.  

Ако не сте сигурни откъде да започнете, попитайте приятелите и семейството си за препоръки. Можете също така да търсите онлайн или в социалните мрежи агенти за недвижими имоти във вашия район. Насрочете телефонни разговори с няколко потенциални агента, за да добиете представа за техния опит и да видите дали се вписват добре в личността ви. Не се страхувайте да задавате въпроси и се уверете, че агентът е запознат с района и разбира вашите бюджетни нужди.


За още информация при копуването на недбижим имот вижте BolgarCapital

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!