С малки деца на път
Домашен уют

С малки деца на път - мисията възможна

Zasemeistvoto
20 Март 2022

Ако обичате да пътувате, ще продължите да го правите и след като създадете семейство. Някои възприемат тези моменти като прекрасни преживявания с незабравими спомени и стотици весели снимки. В същото време други се страхуват от самата мисъл да излязат извън града с малко дете.

Ние вярваме, че пътуването с малки деца е мисия възможна! Затова събрахме няколко трика, които ще помогнат пътуването с деца да премине приятно и безпроблемно. Освен това в края на статията ви очаква полезен бонус съвет.

Направете си списък

Седмица преди пътуването планирайте какво е необходимо да вземете с вас. Когато започнете да стягате багажа, се движете по списъка, който сте направили по-рано. Не забравяйте освен дрешките, козметиката и основните детски аксесоари (бански, пояс, очила, чехли и др. през лятото и шал, шапка, ръкавици през зимата) да приготвите и принадлежности за първа помощ, като например:

1-7.jpg

Физиологичен разтвор;

Кислородна вода за промивка на рани;

Лепенки.

Специалистите съветват, когато сте с малки деца на път, да избирате място за почивка, до което в близост има денонощен лекарски кабинет.

Подгответе храна за децата за из път

Ето няколко лесни и бързи идеи, които да направите непосредствено преди пътуването. Можете да им нарежете плодове или прясна краставичка на лентички и да ги поставите в кутия.
Дори възрастните са мърморещи, когато са гладни. Освен това, когато устата им е пълна, те няма да говорят или да крещят.

3-5.jpg

Игри и закачки по време на път

Много майки споделят, че преди тръгване на почивка купуват по 2-3 малки нови играчици за децата. Давайте им ги една по една, докато пътувате, една, за да не им омръзнат, ако в началото им ги предложите наведнъж. Избягвайте играчки с малки части, които падат на пода.

2-7.jpg


Ако децата ви са в предучилищна възраст можете да си направите мини концерт на любими детски песни, да им почетете книжка (ако вие не сте човекът зад волана) или да играете на букви. Какво имаме в предвид? Веднага ви обясняваме в подробности. Избирате си една буква, например „П“ и кажете на децата да започнат да мислят имена, градове, животни и растения с нея. Можете да се включите и вие. Ще бъде забавно и мисия с малки деца на път няма да е такъв мираж.

С малки деца на път със самолет – мисията възможна

Освен дългото пътуване с автомобил или автобус, полетът се явява истинско предизвикателство за малките палавници. Четенето не е така удобно, както, ако сте с кола, а пеенето на песни не винаги е приемливо на обществени места. Затова най-доброто занимание е да гледате анимационни филми, филми или образователни програми. Тук на помощ идва таблетът.

Ето и няколко съвета на родители, които често пътуват с малките си деца със самолет:

Изберете внимателно авиокомпанията си, тъй като някои от тях са по-благосклонни за семейства от други. Например някои позволяват на родителите с малки деца да се качат на борда преди всички останали, настаняват ги на места, на които има екрани в задната част на всяка седалка, програмирани с детски предавания и филми, и разполагат с голям асортимент от закуски, освен фъстъци и кренвирши.

Летете рано! Знаем, че това е огромно неудобство за родителите, но компромисът си заслужава. Ранните полети означават, че вероятността от закъснение е по-малка, а децата ви имат по-голяма вероятност да заспят по време на полета в самолета. Дори и да се събудят малко по време на проверката за сигурност, графикът им е толкова променен, че обикновено заспиват и остават заспали по време на ранните сутрешни полети.

Опаковайте чанта за занимания, отделно от чантата за пелени. Сложете закуските и играчките в отделен плик, за да имате арсенал от неща, с които да занимавате детето си, които можете да му подадете или до които то да има достъп. Всяко нещо, което не изисква децата да ровят из чантата постоянно и да изваждат куп пелени, кърпички и пр., за да имат достъп до тях, си заслужава усилията.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!