Скандинавски мъх
Направи си сам

Направи си сам | Скандинавски мъх - приложения

Zasemeistvoto
1 Февруари 2022

Знаете ли, че зеленината у дома въздейства положително както на вътрешния климат, така и на настроението ни. Стайните растения не само придават естествена красота на жилищното ви пространство, но и предлагат многобройни ползи за вашето здраве и благополучие.

Растенията спомагат за пречистването на въздуха, като абсорбират замърсителите и освобождават свеж кислород, което може да подобри качеството на въздуха в помещенията и да намали риска от респираторни проблеми.

Освен това растенията имат успокояващ ефект и могат да помогнат за намаляване на стреса и тревожността, като същевременно насърчават чувството за щастие и благополучие. Те могат също така да повишат производителността, креативността и когнитивните функции.

Картините и стените със скандинавски мъх предлагат страхотна алтернатива на класическите стайни растения в саксии. Те присъстват сред най-новите тенденции в интериора. Освен с красотата си и множеството си приложения, скандинавският мъх е известен с още едно предимство - той е изключително лесен за поддръжка.

Искате ли да освежите дома си със зеленина или да разкрасите офиса по природосъобрасен начин? Направете си сами картина от скандинавски мъх! В тази статия ще ви дадем целия набор от стъпки. Прочетете я докрай,  за да разберете и останалите приложения на скандинавски мъх.

Как да изберете подходящ мъх за нашата картина?

Независимо къде се използват, картините и стените от скандинавски мъх, винаги привличат вниманието. Те превръщат всяка стая в истински оазис на благополучие и най-хубавото е, че можете да ги направите и сами.

Това
спестява много пари (защото готовите картини, табла и стени с мъх са всичко друго, но не и евтини) и в същото време можете да се забавлявате.

Искате ли сами да направите своята дизайнерска картина от скандинавски мъх? Научете как на Mossaika.com!

1-1024x683.jpeg

Кой скандинавски мъх е най-подходящ за картина?

Първо трябва да решите дали искате сами да направите картина от изкуствен и истински (жив) мъх. И двата варианта са добри, въпреки че истинският мъх има по-естествен ефект. Най-добрите видове скандинавски мъх за такъв проект са еленови мъхове, горски мъхове, стълбови мъхове, плосък мъх и звезден мъх.семеен хотел на Каваци

Можете сами да консервирате мъха, но ние ви съветваме да не го правите. От една страна, в зависимост от размера на картината, трябва да съберете много мъх, от друга страна, може да отнеме няколко дни, преди мъхът да е готов за изработка.

Ако все пак искате да опитате, трябва да поставите събрания мъх в смес от две части глицерин и една част денатуриран алкохол. Оставете го да се накисне за 10-15 минути и след това го поставете върху кухненска хартия да изсъхне за няколко дни.

Какво лепило да използвате за картина от скандинавски мъх?

За да направите сами картина от мъх, имате нужда от подходящо лепило. Тук можете също да избирате между някои варианти. Например, има специални лепила за мъх, които са разработени точно за тази цел. Те обаче са малко по-скъпи и могат да добавят към общата цена на вашия направи си сам проект. 

Вместо това можете да използвате горещо лепило или обикновено силиконово лепило.

2-1024x683.jpeg

Съвет: Вместо да събирате необходимите материали поотделно, можете да си вземете готов комплект направи си сам, който съдържа всичко необходимо. Точно такъв комплект предлага Mossaika.com.

Как да си направите сами картина от скандинавски мъх

Ето какво ще ви бъде необходимо, ако се спрете на варианта сами да закупите отделните материали за изработка на картина, рамка или пано от скандинавски мъх:

 • Рамка с желан размер (или друга плоска дъска);
 • Вашият избор на мъх (запазен или изкуствен, плосък, кръгъл и т.н.)
 • Лепило;
 • Флорална пяна.
 • Направи си сам картина от скандинавски мъх

  Съберете всички необходими материали и покрийте плота или масата, за да защитите повърхността. Сложете ръкавици, за да не оцветите върха на пръстите си в зелено. И сега започва същинската част.

  Първо поставете мъха върху рамката, без да го залепвате, докато не получите дизайн, който най-много ви харесва. След като вече имате идея, можете да започнете да изработвате своя шедьовър. Можете дори да оставите парчетата мъх от фазата на проектиране върху рамката и да ги залепите едно по едно. Направете своя собствена картина от мъх

  Професионален съвет: Опитайте се да не залепвате мъха твърде плътно или той ще се изравни върху дъската. Така че, ако искате сами да направите картина от пухкав мъх, просто натиснете леко, когато я залепите (тя пак ще залепне).

  3.png

  Когато приключите с изработката, закачете новото си произведение на мъх на стената. Можете дори сами да направите няколко малки пана от мъх и да озелените цяла стена с тях. 

  Друго приложение на тези пана от скандинавски мъх може да бъде под формата на украса за масата. За да направите дизайна на вашето творение от мъх по-интересен, можете да използвате клонки, клонки или други растения.bebeshori

  Важен съвет: Не окачвайте произведенията си от мъх на пряка слънчева светлина. Слънцето може да избели цвета на мъховете и те ще избледнеят с времето. 

  Ние от "Zasemeistvoto.com" подкрепяме идеите за "Направи си сам". "Mossaika.com" дава възможност на потребителя сам да направи своята картина от скандинавски мъх. Повече може да намерите тук.картина със скандинавски мъхскандинавски мъх отглеждане

  състезателна математика за първолаци

  Споделяне
  Loading...

  Последвай ни

  Instagram лого

  zasemeistvoto

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

  Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!