Домашен уют

Къща за куче | Направи си сам

Zasemeistvoto
25 Май 2022

Какво представлява къщата за кучета?

Къщичката за кучета е малка постройка на открито, в която кучето ви може да спи. Въпреки че много собственици на кучета държат домашните си любимци на закрито през нощта, някои кучета прекарват нощта навън в кучешка колиба. Къщичката за куче "Направи си сам" може да бъде удовлетворяващ проект за занаятчийство и ще ви даде възможност да оставите четириногия си приятел да спи навън.

6 Инструменти и материали, които ще ти помогнат за изграждането на къща за куче направи си сам  

Когато изберете дизайн на къщичката за кучета, е необходимо да съставете подробен списък с броя на необходимите материали и цена им . В зависимост от плановете на проекта материалите могат да включват:

Графична хартия и моливи

Има много онлайн уроци, които можете да следвате, но може би ще искате сами да си направите проект на къщичката. В този случай ще ви трябват графична хартия и моливи.

Дърво

Много къщички за кучета, независимо от стила им, са изработени от дърво. Можете да закупите дървен материал, например бор и шперплат, от магазина за железария или от местния склад за дървен материал. 

Добре е да съставите списък с размерите и броя на всички необходими разрези. Като алтернатива можете да използвате пластмаса и метал, въпреки че те са по-скъпи и по-малко практични от дървото.

Декорация

Можете да добавите винилов или метален покрив на къщичката за декорация или да покриете с покривни керемиди от асфалт или катран. Ако решите да добавите керемиди, не забравяйте да си осигурите пирони за покриви.

Изолация

Ако изграждате изолирана къща за куче направи си сам, потърсете евтин и лесен за монтиране вариант за изолация, например пяна.

Инструменти

Основният набор от инструменти за строителство и дърводелство ще бъде подходящ тук, включително триони, чукове, отвертка, електрическа бормашина, нивелир и рулетка.

Конкретните инструменти зависят от избраната конструкция - често за дълги и ъглови разрези са необходими настолен трион за рязане или циркуляр.

Боя

Ако боядисвате къщичката, ще ви трябват боя и четки, а ако използвате искате фино покритие и запечатване на дървото, ще ви трябва байц.

4 съвета за изграждане на къща за куче направи си сам

Построяването на къщичка за куче е чудесен начин да придобиете опит в проектите "Направи си сам" и в обработката на дърво. Къщичките за кучета могат да бъдат чудесно допълнение към двора и място, където кучето ви да спи през нощта. Ето няколко съвета, с които е добре да се съобразите по време на изграждането:

part-male-construction-worker-1024x683.jpg

Разгледайте различни дизайни

Дайте си време да разгледате различни проекти, преди да се спрете на плановете си за къща за куче направи си сам. Може дори да нарисувате оригинален дизайн и да създадете свои собствени планове.

Планирайте предварително

Строителните проекти са съпроводени с непредвидени усложнения, така че предвидете допълнително място в бюджета за допълнителни консумативи, материали или инструменти.

Измервайте внимателно

Уверете се, че кучето ви има достатъчно място в кучешката къщичка. Подовата площ трябва да е достатъчно голяма, за да може кучето да се обърне и да се изправи напълно, дори ако трябва да се провре, за да влезе и излезе. Имайте предвид, че леглото за кучета също ще заеме известно пространство и височина. Предоставянето на достатъчно пространство на кучето, за да се чувства удобно, е от ключово значение за използването на къщичката.

Помислете за климата

Ако се намирате на място, където целогодишно е топло, няма да се налага да се притеснявате много за изолацията, а направата на малки вентилационни отвори в горната част на стените ще ви помогне да запазите прохладата вътре. При по-студен климат може да е необходима изолация, въпреки че топлината на тялото на кучето ви ще помогне за затоплянето на вътрешността. 

Снимка за внимание
Ако има много валежи, уверете се, че покривът на конструкцията няма да протече и има достатъчно навес, за да се оттича водата. Събирането на вода в близост до входа или намокрянето на страните на кучешката колиба може да повреди дървото.

3 стила на къща за куче, подходящи за направи си сам проекти

Има много различни проекти за къщи за куче направи си сам, които можете да изберете да построите. Някои от тях са по-трудни за изпълнение, докато други са сравнително лесни. Разгледайте следните идеи за този проект "Направи си сам":

Традиционна къщичка за кучета

Най-елементарната къщичка за кучета с прост покрив с козирка, надвиснали стрехи, сводест отвор и плоски стени е сравнително лесна за изграждане. Някои традиционни къщички за кучета имат малка веранда в предната част на къщата, на която кучето ви може да си почива, докато се отпуска във вътрешното пространство.

2.jpg

Къщичка за кучета с А-образна рамка

А-образната рамка е елегантен дизайн за вашата къщичка за кучета. Рамките тип А наподобяват буквата, на която са кръстени, като правят жилището на вашия космат приятел от обикновен триъгълник. Ъгълът на стените прави този стил по-малко просторен, но е сравнително лесен за изграждане и е изключително устойчив на атмосферни влияния.

3-1024x768.webp

Къщичка за кучета от палети

Можете да разглобите дървени палети, за да получите дървен материал за построяване на новата си къщичка за кучета.

4-1024x576.jpg

Научете повече за блога на zasemeistvoto.com и на tatkovci.bg

Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!