семейна почивка в България
Свободно време

Семейна почивка - 7 дестинации в България

Zasemeistvoto
13 май 2023г.

Всички знаем, че България е тихо и спокойно място където можете да прекарате една незабравима семейна почивка с деца. Страната ни има толкова много подходящи места. А точно тях ще ви представим в тази статии, за да имате представя къде да организирате следващата си почивка с цялото семейство в страната ни.

Варна

Градът се счита за един от най-старите градове в Европа. Много сгради там са от античния период.

Снимка за внимание
Варненският некропол е най-известната забележителност на града.

Археологическите разкопки също са нещо, което трябва да посетите. Резултатите от тези разкопки е възможно да се видят в Археологическия музей.

1-15.jpg

Плевен

Плевен е още един важен исторически център на страната. Това е град със славно минало и гостите са добре дошли да научат повече за него в музея на Плевенската епопея 1877 г., който е най-известен като Плевенска панорама.

2-6.jpg

Сградата на музея също заслужава внимание. Преди много години сградата е била използвана за срещата на Александър II с Осман-паша. На един от околните хълмове има красив парк. Паркът е кръстен на руския генерал Скобелев. Има и музей, посветен на военните събития от XIX.

Пловдив

Град Пловдив е друга популярна туристическа дестинация в България. Пловдив е известен с древни археологически забележителности, като най-известният е Античният театър, построен през II век по времето на Траян. Други забележителности на древността в града включват Градския форум, няколко древни терми и стари базилики. Часовниковата кула, която се намира на централния площад на града. Е обявена за най-старата кула от този тип в цяла Европа.

3-6.jpg

Велико Търново

Велико Търново е виден български град, който е дом на три величествени светилища – църквата „Свети Четиридесет мъченици”, църквата „Свети Петър и Павел” и църквата „Свети Димитър Солунски”. С тези сгради е свързан интересен факт. Техният архитект Николай Финчев е бил самоучещ се майстор. Но в творбите си успява да преодолее много известни архитекти на своето време. 

4-4.jpg

Копривщица

Разхождайки се по тесните улички на село Копривщица, на около два часа източно от София, ще почувствате, че се пренасяте назад във важните месеци на 1876 г., когато българите храбро се борят срещу своите потиснически османски владетели.

5-3.jpg

Вътре в цветните къщи, представители на българската възрожденска архитектура от 19 век, местни патриоти планират своя бунт.

Довел до първия изстрел в крайно неуспешното Априлско въстание.
Селото е пълно с паметници и къщи-музеи, показващи етнографски съкровища. Стари оръжия и селскостопански пособия, национални носии, произведения на изкуството и бижута.

Трявна

Ако искате да се докоснете до красотата на старите планински градчета, този град е най-добрият избор. Може да отдеснете в спретнати марки хотели и къщи за гости.

6-2.jpg<

Които предлагат уютна атмосфера и вкусна храна, спокойствие и чист въздух, възрожденска архитектура и улица на занаятите, където децата ви да видят как се правят бижута, ножове, изделия от кожа и т.н. Ако ви е овръзнало да сте в града можете да го ползвате като отправна точка за екскурзии до Габрово, Етъра, Соколския манастир и Боженци. 

Сандански

Минерална вода в изобилие, басейни, чист въздух. Възможности за забавление на децата и за релаксиращи СПА изживявания за родителите – тук няма да скучаете. Впечатляващ е градският парк с обща площ от 344 декара, който е като малка ботаническа градина.

7-1.jpg

Интерсна за посещение е местността „Попина лъка“ с впечатляващия си водопад и вековните иглолистни гори. Ако това не ви е достатъчно, можете да разнообразите почивката си като отскочите до Мелник, Банско, Рилския манастир, Рупите и Роженския манастир.

Семейната почивка не е толкова трудна за организираме, ако знаете къде да отидете със семейството си. В тази статия ви предлагаме няколко туристически дестинации и места в България, на които можете да заведете децата си, да си починете заедно и да създавате нови общи спомени. Вижте всички цени на апартаменти и студиа в Каваци на хотел Sv. Nikola.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!