Семейна почивка в Гърция
Свободно време

Семейна почивка в Гърция – 9 неща, които трябва да знаете

Zasemeistvoto
8 Март 2022

1. Гърция е прекрасна дестинация за семейна почивка

Гърция и гръцките острови са любимо място за семейна почивка на много българи. Страхотни плажове, интересна история, невероятна храна (много подходяща за деца), прекрасни хора.

Посещение на остров с ферибот добавя малко приключение към цялото нещо и възможност да видите няколко много различни дестинации. Транспортът от България към Гърция, независимо дали е със собствен автомобил, автобус или самолет, е ефективен и удобен.

1-3-1024x683.jpg
  1. Най-добрите гръцки острови за семейна почивка

2. Най-добрите гръцки острови за семейна почивка

Най-добрите места за семейна почивка в Гърция несъмнено са гръцките острови. Всички те са подходящи за деца и чудесни за семейства. Миконос, Крит, Родос и Корфу имат страхотни плажове, прохладни градове и семейна атмосфера. Санторини обикновено се смята за дестинация за двойки, но има какво да се види и прави и все още е страхотна семейна дестинация (особено ако децата ви са малко по-големи, да речем, 6 и повече).

3. Най-доброто време за посещение в Гърция за семейна почивка

Най-доброто време в Гърция за деца, семейства, плуване и плаж е от края на май до началото на септември. Слънцето ще грее, небето ще бъде синьо и ще има много малко дъжд. Абсолютно най-доброто време на плажа е от края на юни до началото на септември.

2-3-1024x683.jpg

4. Акцентите на Атина могат да се видят за един цял ден на разглеждане на забележителности

Най-добрите атракции в Атина (Акропол, музей на Акропола и исторически забележителности в Плака) могат лесно да се видят за един пълен (но натоварен) ден – или вземете два, ако сте с по-малки деца. След това се качете на ферибот на следващата сутрин (повечето фериботи от Атина до островите тръгват между 7 сутринта и 8 сутринта) и заведете малчуганите на плаж.

5. Най-добрите гръцки острови за история и култура са Крит, Родос, Санторини и Делос

Крит има най-добрата историческа забележителност на някой от гръцките острови: Кносос близо до Ираклион. Родос има средновековния град Родос и Акропола на Линдос. А Санторини има калдерата, вулкана и историята за това как този остров е бил разрушен от огромно вулканично изригване. Целият малък остров Делос е обект на ЮНЕСКО за световно наследство, пълен с невероятни руини; не можете да останете там, но се стига лесно от Миконос.

Ако пък не ви се пътува и искате да си починете някъде в България нашата статия Семейна почивка - 7 дестинации в България е точно за вас!

6. Най-добрият плаж за деца в Гърция

Най-добрият плаж в Гърция е плажът Елафониси на Крит. Вълшебно и много подходящо за деца. Други страхотни плажове за семейства могат да бъдат намерени в Наксос, Парос, Антипарос, Миконос, Лесбос, Скиатос, Скопелос, Корфу и Родос. Санторини има страхотно плуване и уникални плажове, но тъй като те са съставени от вулканични скали, те стават много горещи под слънцето през деня.

3-3-1024x576.jpg

7. Гръцките ресторанти са много подходящи за деца

Почти всички гръцки ресторанти и таверни имат семейна атмосфера, където децата са добре дошли. Санторини и Миконос (известни с лукс и нощен живот) имат няколко ресторанта, където децата може да са малко не на място, но това са изключенията и повечето ресторанти на всеки гръцки остров ще посрещнат децата ви с отворени обятия (буквално).

8. Направете обиколка

Съгласно гръцкото законодателство екскурзоводите трябва да имат диплома по гръцка история, за да провеждат всяка обиколка до историческа забележителност в Гърция. И вие ще получите много повече от всяко посещение на историческа атракция, ако сте заедно с водач. 

На някои забележителности (например Кносос) е лесно да се изкачите и да намерите добър водач. За други забележителности (Акротири в Санторини) е най-добре да резервирате предварително. Правенето на обиколка с храна също е силно препоръчително (особено в Атина).

9. Най-добрите уебсайтове за планиране на гръцка почивка

Планирането на гръцка почивка е лесно да направите сами. Ето няколко уебсайта, които ще ви помогнат, докато организирате и планирате семейната почивка:

  • Booking.com за резервиране на хотели.
  • FerryHopper.com, за да намерите разписания на фериботите и да резервирате предварително билети.
  • RentalCars.com за резервиране на коли под наем.
  • GetYourGuide.com, за да намерите и резервирате обиколки за разглеждане на забележителности.
Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!