Свободно време

Топ 10 дестинации в България за семейна почивка

Zasemeistvoto
22 Януари 2022

Почивките с деца винаги са незабравим спомен, както за родителите така и за децата, за времето прекарано заедно. Независимо на каква възраст са децата, те  с нетърпение попиват всичко ново и гледат на света с широко отворени очи, непрекъснато разширявайки кръгозора си.

Прекрасно е да подариш на едно дете цял калейдоскоп от нови преживявания, наслаждавайки се на интересно пътешествие и забавни приключения с него - като организираш комфортна, светла и запомняща се семейна ваканция.

Семейната почивка  ще се хареса както на децата, така и на родителите, ако се проведе на място, където всичко е предназначено за вълнуващо забавление.  Ето и нашите предложения:

1. Еко селище Омая

1-1-1.jpg

Ако Ви се иска да съпреживеете детството си заедно с Вашите деца, то стягайте куфарите и се отправете към гоцеделчевската  котловина и по-точно към с. Гайтаниново.

Еко селище Омая – място където планината и езерото се сливат в едно, където потайни горски същества ще Ви посрещнат в своите седем чудати къщички, ще Ви предложат спокойствие и уют. Тук в Омая ще намерите Вашето райско място, където ще се откъснете от реалността и ще споделите дните  със семейството си, които ще запаметите в незабравими спомени.

2. Златен парк – Луковит

2-1-1.jpg

Малък парк недалеч от София, който Ви очаква, за да Ви срещне с каменната фея от приказките, малките плаващи къщички, езерото с водните лилии и дивите патици, зоркия поглед на огромното насекомо, пазещо езерото и това не е всичко.

Място създадено, за да доставя радост на своите посетители, да ги направи част от природата. Може да се разходите по язовира с малка плаваща къщичка или с лодка, като стигнете до ръба на язовирната стена. Място, излъчващо хармония и свобода.

3. Долна баня – Ферма за щрауси

3-1.jpg

Ако искате да подарите на Вас и Вашите деца усмивки, емоции и щастие, то не се колебайте, а посетете фермата за щрауси – „Щраусово забавление“. Тук ще може да нахраните щраусите, да се снимате с тях, да ги погалите. На обяд може да хапнете и някое щраусово изкушение. Да си вземете за спомен щраусов сувенир, да научите любопитни факти за тези птици.

4. Вършец

4-1024x683.jpg

Районът около Вършец е много интересен и може спокойно да съчетаете природа и минерална вода. От градския парк започва еко пътека, която ще Ви отведе до красив водопад – Райски кът.

Пътеката дава възможност за около тридесет минути да подишате чист въздух, да починете на две обширни поляни, които дават възможност за горски пикник и игра за децата. Когато стигнете до водопада – малка двустепенна каскада, ще видите, че това е  чудно местенце, където децата могат да поиграят на воля сред природата. След като се върнете от разходката в планината, може да се забавлявате всички заедно в някой от СПА хотелите в града.

5. Зоокът Алис – с. Лесковец

5.jpg

Минизоологическа градина, намираща се недалеч от гр. Перник, която дава възможност на своите посетители свободно да се движат сред животните за разлика от истинските зоологически градини. Голямата атракция тук са няколко дружелюбни алпаки, които позволяват да се хранят от посетителите и са големи фенове на селфитата, много са фотогенични и умеят да позират за снимки.

6. Фабрика за храна и танци, Равнища

6.jpg

Хижа в Родопите, превърнала се в специално място за семейства с деца. Намира се на 27 км. от Пловдив. Предлага разнообразни  забавления на открито за децата, както и някои глезотии за мама и татко.

7. Копривщица

7-1024x658.jpg

 Ако Вашите деца са по-големи и искате да внесете образователна част във Вашата семейна почивка, то Копривщица е перфетната дестинация. Ще останете впечатлени завинаги от пъстротата на нейните цветни и писани къщи и поддържаните цветни дворове към тях. Тук може да предложите на децата си открит урок по история, свързан с предосвобожденска България.

8. Велинград

8-1024x768.jpg

Какво по-хубаво място да изкарате Вашата семейна почивка в СПА столицата на Балканите, където децата Ви ще се забавляват в многобройните закрити и открити минерални басейни, а след това заедно ще се разхождате в добре поддържаните зелени паркове в града.

9. Сандански

9.jpg

Дестинация, която дава възможност за забавление на децата и релаксиращи изживявания на родителите. Тук минералната вода е в изобилие, а градският парк е една малка ботаническа градина.

10. Замъка, с. Равадиново

10-1024x679.jpg

Една дестинация, набираща все по-голяма популярност в последните години, поради магическото си въздействие. Като излязъл от приказка, замъкът дава възможност родители и деца заедно да се впуснат в незабравимо приключение, да се потопят във вълшебния свят на детските приказки.

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!