Свободно време

Семейни занимания за уикенда

Zasemeistvoto
1 Май 2023

За тези, които живеят в големите градове, прекарването на уикендите извън града от време на време е добра идея. Особено добре е, ако вземете семейството и децата си със себе си.

Все пак няма по-добро лекарство за стреса от уикенд със семейството ти. 

Само на час или три с кола от големия град, можете да направите добре планирано пътуване или пътуване в последната минута.

Отпуснете се на плажа, отидете на пешеходен туризъм, може да карате колело или да посетите заедно магазин.

Каквото и да изберете, напуснете къщата.

Наслаждавайте се на всеки момент, когато сте заедно. Общите преживявания сплотяват семейството и създават най-приятните и изпълнени с носталгия спомени.

Предлагаме Ви идеи какво да направите през уикенда:

1. Организирайте си пикник

1-5-1024x683.jpg

Със сигурност гората или парка са перфектното място за почивка през всички сезони. Ако изберете гората, може да предвидите поне една нощувка на палатка. Вземете и рибарски принадлежности, защото ще бъде забавно за всички, сами да си подсигурите вечерята. Ако пикникът бъде в парка, то изберете по-вътрешните части на парка. Така ще може да се насладите необезпокоявани, както на хубавото време, така и на храната.

2. На село

2-5-1024x683.jpg

Ако имате село, не се колебайте. Това е идеалното място за прекарване на уикенда. Ще се видите с роднините, ще им помогнете в градината, може да поседите с децата на улицата, може да се разходите сред природата. Ще забравите за телефоните и интернет.

3. Вкъщи

3-5-1024x683.jpg

Ако наистина се чувствате изморени от изминалата седмица, може да останете вкъщи, като си отделите няколко часа за приятни занимания – четене на книга, слушане на музика, приготвяне на сладкиши с помощта на децата, гледане на филм с пуканки, [игра с децата на настолни игри](https://www.zasemeistvoto.com/semeini-igri-v-kushti). Изберете това, което ще бъде интересно за всички.

4. Каране на колело

4-2-1024x683.jpg

Това е чудесна идея за парка или по тихи междуселски пътища, По този начин цялото семейство ще се зареди с много енергия и настроение.

5. Посещение на зоологическа градина, цирк, увеселителен парк

5-3-1024x683.jpg

Тези дейности са много популярни и на тях нито едно дете не може да откаже, а родителите ще си спомнят какво е да си дете.

6. Отидете на гости

6-1-1024x683.jpg

Ако отдавна не сте посещавали дългогодишните си познати или баби и дядовци, то уикендът е най-подходящият момент да го направите. Ще бъде особено интересно да отидете при приятели, които имат деца на същата възраст като вашата. Те ще имат възможност да играят с приятели и нови играчки, а родителите ще имат възможност да чатят и обменят най-новите новини.

7. Направете си семейна екскурзия

7-1-1024x575.jpg

Времето за приключения трябва да бъде на всяка възраст. В края на краищата спомените и ярките впечатления остават завинаги при нас. Малко вероятно е да си спомните скучен почивен ден, ако правите почистване по цял ден, а след това да готвите и притеснявате около къщата.

Разбира се, трябва да има време за тиха почивка и за възстановяване на реда в къщата. Но поне веднъж годишно, изберете ден-два, за да пътувате. Дори в съседен град. Разгледайте най-близките интересни места. Може би някъде наблизо е природен резерват, зоопарк или делфинариум, който отдавна сте искали да посетите.

Такива пътувания не трябва да изискват задълбочена подготовка. Желателно е времето за пътуване да не отнеме повече от 3 часа. По този начин ще имате време да ходите, да разпуснете и да се върнете у дома не много уморени. Но ще имате във вашата касичка още една добре прекарана съвместна ваканция и много забавни семейни снимки. И децата ще имат какво да помнят и нещо, което да разкажат и да се похвалят с връстниците си в училище или в детската градина. 

8. „Мързелива неделя“

8-1-1024x683.jpg

Това е денят, в който няма да поемате никакви отговорности. Всеки член на семейството ще прави това, което най му харесва. През този ден няма да излизате и няма да приемате гости. Изключете телефоните си. Важното е да разтоварите съзнанието си от усещането за отговорности. 

9. Кулинарен уикенд

9-1-1024x683.jpg

Направете си любимите закуска, обяд и вечеря. В приготвянето им включете и децата. Направете си снимки за спомен, които след това да закачите на хладилника.

Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!