Образование

Топ 10 упражения за стягане на корем

Zasemeistvoto
20 Май 2022

Всеки човек иска да се отърве от мекия корем и да извая плочки. От опит всички знаем, че това не е толкова лесно. Нужни са постоянство, правилно хранене, желание и много тренировки.

Мазнините в корема са с различна структура, именно затова е толква трудно да се отървем от тях и да ги превърнем в мускули.

В интернет има какви ли не 30 дневни предизвикателства с упражения, които да мотивират хората да подобрят своята фигура. Сигурно се питате кои от всички тези упражнения имат най-голям ефект и ще успеете ли някога да изчистите мазнините от коремната област.

Ето и нашите 10 упражнения, които ще ви помогнат в стягането на корема. Всяко едно от упраженията е препоръчително да се повтари по 10 пъти.

Повдигане на краката

Това упражнение тренира горна и долна част на корема. 

Начин на изпълнение: Легнете на земята, вдигнете ръцете си към тавана и бавно започнете да вдигате краката, в същото време бавно повдигайте и торса, за да доближите ръцете и краката. След като ги доближите бавно се върнете в изходно положение.

Планк със свиване на коляно

0-1024x683.jpg

Това упражнение не тренира само коремните мускули, а също така тези на раменете, дупето и краката.

Начин на изпълнение: Застането в поза дъска, стремете се погледа и главата ви да сочат напред, свийте дясното коляно към корема, задръжте малко , изпънете десния крак и след това направете същото с левия крак.

Сядания

Този вид коремни преси тренира мускулите и помага за гъвкавостта на гръбнака.

Начин на изпълнение: Легнете по гръб, крата трябва да са изпънати, а ръцете близо до тялото ви. Бавно повдигнете тялото си като в същото време насочете ръцете към тавана. Стегнете коремните мускули и бавно се върнете в изходна позиция.

Махало

1-2-1024x683.jpg

Това упражение тренира цялото тяло и е препоръчително да се прави в края на тренировката.

Начин на изпълнение: Легнете по гръб с изпънати крака и изпънете ръцете от двете ви страни. Бавно преместете крака си от едната страна на тялото към другата, като в същото време стегнете коремните мускули.

Дъска

Това упражнение ще тренира цялото ти тяло. Подобно е на упражнението Дъска със свиване на коелно. Разликата е, че при това упражнение трябва да застанете в поза дъска и да съумеете да издържите възможно най-дълго. Първоначално започнете с 20-30 секунди или колкото издържите. Стремете се всеки ден да увеличавате времето на издръжливост.

V-образни коремни преси

Това упражение натоварва всички коремни мускули.

Начин на изпълнение: Легнете на пода по гръб. Повдигнете ръцете и торса си към пръстите на краката. Старайте се да ги задържите едновременно. Когато това се случи, задръжте за няколко секудни. След това отпуснете бавно в изходна позиция.

Въздушни ритници

2-2-1024x683.jpg

Това упражение е подходящо за начинаещи или средно напреднали. Натоварва коремните мускули по различен начин и създава, което позволява да бъде повтаряно повече пъти.

Начин на изпълнение: Легнете на пода и поставете ръцете си под кръста. Вдигнете краката си на няколко сантиметра от земята. Дръжте ги изправени. Започнете да движите краката си нагоре и надолу, като редувате ляв крак нагоре, десен крак надолу и обратно.

Въздушно колело

Упражнението силно акцентира въру страничните коремни мускули

Начин на изпълнение: Легнете на пода по гръб и сложете двете си ръце на тила. Повдигнете горната част на тялото си като заставате в позиция за коремна преса. Повдигнете краката си перпендикулярно на пода. Започнете прибирането на единия крак, като прибирате другия максимално близо до корема и го докосвате с лакътя на противоположната ръка.

Сумо/дълбок клек

3-2-1-1024x683.jpg

Тов упражение ще ви помогне да стопите мазнините по корема и в същото време ще стегне дупето и бедрата.

Начин на изплънение: Разположете краката си малко по-широко от раменете си. Краката трябва да са леко в страни. Може да изпълнявате клековете с гиричка или само с тежеста на собственото ви тяло.

Супермен

Това упажение няма да стегне коремните ви мускули, но ще помогне за разтягането и отпускането им. След всяка тренировка е препоръчително да изпълнявате по няколко повторения.

Начин на изпълнение: Лягнете на пода по очи с изпънати ръце напред. Опитайте се едновременно да вдигнете главата, ръцете и краката във въздуха. Задръжте няколко секунди така и върнете тялото в изходна позиция.

За още информация относно това как да изградите хубаво тяло за лятото може да посетите fitnessmania.bg

Споделяне

Коментари

Последвай ни

Instagram лого

zasemeistvoto

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че стана част от нашето семейство!